Ακουλουθήστε μας
Δευ – Παρ : 07:00 π.μ – 05:00 μ.μ

2009

Ίδρυση της Pharmacell από τον κτηνίατρο Κώστα Γιαννακόπουλο, με αντικείμενο δραστηριότητας την εμπορία κτηνιατρικών φαρμάκων. Η αρχική εγκατάσταση ήταν ένα κατάστημα 60 m2 στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης.

2011

Μετακόμιση σε νέο κατάστημα χονδρικής και λιανικής πώλησης κτηνιατρικών φαρμάκων 200 m2 στην Ιωνία Θεσσαλονίκης.

2013

Μετακόμιση σε νέα εγκατάσταση 1.500 m2 με κτήριο αποθήκης και γραφείων για να στεγάσει τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες της.

2016

Η εταιρία μετατρέπεται σε Ανώνυμη και απασχολεί πλέον 16 εργαζόμενους. Διαθέτει 1.200 πελάτες σε όλη την Ελλάδα, Κτηνιατρεία, Κτηνοτροφικές Μονάδες όλων των ζώων, Βιομηχανίες Ζωοτροφών, Pet Shops.

2017

Έναρξη παραγωγής προμιγμάτων για όλα τα παραγωγικά ζώα. Η Pharmacell δημιουργεί γραμμή παραγωγής συμπληρωμάτων ζωοτροφών, σε έναν χώρο 800 m2 που νοικιάζει γι’ αυτό το σκοπό, απέναντι από τις εγκαταστάσεις της.

Συμμετοχή στο ερευνητικό πανεπιστημιακό πρόγραμμα «AMNOSELECT» σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (Τμήμα Ζωικής Παραγωγής) και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Τμήμα Κτηνιατρικής). Πρόκειται για την «Ανάπτυξη και εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων προεπιλογής φύλου, σε πρόβατα, με στόχο τη διατήρηση και αύξηση του γενετικού κεφαλαίου και της παραγωγικότητας, των αυτόχθονων φυλών υψηλής γενετικής αξίας».

Συμμετοχή στο ερευνητικό πρόγραμμα «MASTIN», που υλοποιείται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας & Τεχνολογίας, σε συνεργασία με την Κτηνιατρική Σχολή και το Τμήμα Χημείας του ΑΠΘ. Το πρόγραμμα αφορά στην παραγωγή ενός ενδομαστικού σκευάσματος, χωρίς τη χρήση αντιβιοτικών, για διάθεση στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

2019

Η Pharmacell A.E. μετακομίζει σε εγκατάσταση 4,600 m2 στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, η οποία περιλαμβάνει κέντρο αποθήκευσης & διανομής (logistics), τα καταστήματα πώλησης κτηνιατρικών φαρμάκων και τη γραμμή παραγωγής συμπληρωμάτων ζωοτροφών.

company

2021

Ολοκλήρωση επενδύσεων ύψους 1,2 εκ. EUR στο εργοστάσιο παραγωγής προμιγμάτων. Πρόκειται για την πιο σύγχρονη και ακριβέστερη μονάδα παραγωγής συμπληρωμάτων ζωοτροφών στη Β. Ελλάδα, αλλά και μια από τις μεγαλύτερες πανελλαδικά.

Απόκτηση Πιστοποίησης από το κορυφαίο και παγκοσμίως διαπιστευμένο σύστημα ποιότητας και ασφάλειας του διεθνούς κύρους πιστοποιητικού FAMI QS. Το FAMI-QS διασφαλίζει την υγιεινή, την ασφάλεια και την ποιότητα των συμπληρωμάτων και προμιγμάτων που παράγει η Pharmacell.

Έναρξη της εξαγωγικής της δραστηριότητας. Η Pharmacell εξάγει τα δικά της παραγόμενα προϊόντα στις χώρες:

  • Πολωνία
  • Λετονία
  • Λιθουανία
  • Κύπρο
  • Σαουδική Αραβία

2022

Αποκτά ιδιόκτητη εγκατάσταση 10,8 στρεμμάτων με κτήρια 3,500 m2.

Πραγματοποιεί αύξηση πωλήσεων 29% σε σχέση με το 2021 και πλησιάζει τα 8 εκ. EUR κύκλο εργασιών.

Η PHARMACELL ΣΗΜΕΡΑ

Αποκτά το 2023 την εγκατάσταση στην οποία εδρεύει 11,2 στρεμμάτων, 4.600 m2.

Απασχολεί 35 εργαζόμενους μόνιμο προσωπικό.

Στοχεύει σε επίτευξη κύκλου εργασιών 11 εκ. EUR το 2024.